אגרוטופ זכתה בפרויקט ענק להקמת חוות עופות באתיופיה, שתהייה אחת הגדולות באפריקה

חוות עופות באתיופיה

אגרוטופ זכתה בפרויקט גדול להקמת חוות עופות באתיופיה, המתוכננת להפוך לאחת החוות הגדולות והמתקדמות ביותר באפריקה. הפרויקט של חברת נטרופיה האתיופית, יספק בסופו של דבר 24,000 טון בשר עוף בשנה.

אגרוטופ זכתה בחוזה לתכנון, הקמה, ואספקת טכנולוגיה עבור הפרויקט ובאספקת שירותי ניהול והעברת ידע. נטרופיה מתכוננת, להתחיל עם השקעה ראשונית בפרויקט של 20 מיליון יורו והסכום צפוי להמשיך ולעלות בהדרגה. השלב הראשון, הצפוי להתחיל עוד לפני סוף שנת 2018, יכלול מדגרה, חוות פטם ומשחטה, שיוכלו לספק 4,700 טון בשר עוף בשנה.

מטרת הפרויקט השאפתני היא, לספק בשר עוף במחירים תחרותיים לשוק האתיופי המקומי וליצוא למערב אפריקה. לאחר השלמת הפרויקט, הוא יכלול חוות פרגיות רבייה, חוות רבייה, לולי פיטום, מדגרה, מפעל לייצור בשר עוף ומכון תערובת.

אגרוטופ תספק טכנולוגיות מתקדמות לפיתוח הפרויקט הן מבחינה כלכלית והן מבחינת קיימות סביבתית. בחוות יאומצו הסטנדרטים המחמירים ביותר מבחינה תברואתית בכדי להבטיח את בריאות העופות והציבור. אגרוטופ תספק מנהלים בעלי ניסיון, שיכשירו את צוות העובדים המקומי כדי להבטיח תוצאות מקסימליות מתחילת הפרויקט. צוות הניהול המקומי יהווה את הבסיס להרחבת הפעילות העתידית.

"אחת הסיבות העיקריות לתת-התזונה באתיופיה הוא המחסור בחלבון זול מן החי. כיום, רק 12% מצריכת החלבון במדינה מקורה בבעלי חיים", מסביר פסיקה אייסו, שותף מייסד בנטרופיה. "החברה נכנסה לשוק במטרה להשלים פערים. המטרה שלנו היא להחזיר את כבוד האדם באמצעות הפסקת הרעב ותת התזונה. אנחנו מאמינים שעסקים מצוינים פותרים בעיות כבדות משקל".

צריכת בשר העוף השנתית באתיופיה עומדת על חצי קילו לנפש לשנה בלבד בהשוואה ל-23 ק"ג לנפש במדינות סאב-סהרה באפריקה השכנות ו-45 ק"ג בישראל. עם אוכלוסייה של מעל 100 מיליון תושבים באתיופיה, נטרופיה ממוצבת היטב לענות על המחסור הגדל בחלבון זמין וזול.

"לאחר שעשינו בדיקה מקיפה בחרנו באגרוטופ להוביל את התהליך של הקמת הפרויקט ", אומר פסיקה. "בין היתר ביקרנו בפרויקט צ'ירינה, שהקימה אגרוטופ בגיאורגיה, וזה היה בדיוק מה שראינו בעיני רוחנו" .

"העובדה שנטרופיה בחרה באגרוטופ להוביל פרויקט שאפתני שכזה ממחישה את מעמדה המוביל של החברה בביצוע פרויקטים מורכבים בתחום גידול בעלי החיים ברחבי העולם", אומר גבי פלג, השותף המייסד ומנהל השיווק של אגרוטופ. "אנחנו מאמינים בכדאיות העסקית של הפרויקט ומאמינים שהוא יספק פתרון אפקטיבי לביטחון התזונתי באתיופיה".